Alexandra


Sociale sport

Met een veertiental mannen vormen we de groep ‘Mon Mardi’, elke dinsdag komen we samen voor een parijtje golf. Onze leuze luidt ‘vroeger waren we jong en mooi, nu alleen nog mooi’ (lacht). Ik begrijp niet goed waarom golfen wel eens een ‘asociale sport’ wordt genoemd. Niets is toch minder waar? Dankzij de wedstrijden heb ik al enorm veel mensen leren kennen en ook op gewone dagen zie ik leden anderen op sleeptouw nemen. Dat is mooi.

Het sociale aspect is voor mij het allerbelangrijkste en maakt dat ik golf niet meer zou kunnen missen in mijn leven. Vroeger waren voetbal en tennis mijn passies, tegenwoordig is het golf. Ik doe het nu tien jaar en heb een handicap van 17.1. Zoals bij de meesten ging het zakken in het begin heel vlot. Nu is het moeilijker geworden, maar daar lig ik niet van wakker. Ik heb er mij bij neergelegd dat er limieten zijn aan mijn kunnen doordat ik er op latere leeftijd aan ben begonnen. Ik heb lang getwijfeld omdat ik dacht dat ik te oud was voor een nieuwe sport. Tegelijk associeerde ik golf met gepensioneerden en dacht ik dat ik uit de boot zou vallen.

Business lunch in de Alexandra

Mijn vrouw en ik zijn met ons restaurant Alexandra gestart in 1992. We staan samen in de keuken en mijn zoon en zijn vrouw zijn verantwoordelijk voor de zaal. We serveren Frans-Belgische gerechten. Wij willen gastronomie toegankelijk en betaalbaar maken en streven dagelijks naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zonder dat ik het zelf besefte, had ik al jaren veel vaste klanten die lid zijn van de club. Ik vind het nog altijd aangenaam om hen hier te treffen. Met ons restaurant sponsoren we wedstrijden en het B2B-netwerk omdat ik ervan overtuigd ben dat je nooit genoeg mensen kunt kennen. Wie zaken doet, bespreekt graag een en ander bij een business lunch en daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Met de jaren vermindert de drang naar presteren. Natuurlijk zou ik nog een lagere handicap willen, maar dan zou ik veel meer moeten spelen en lessen volgen. Zo lang ik werk, zie ik dat niet gebeuren en zin om mijn restaurant op te geven heb ik vooralsnog niet. Ik ben meer dan tevreden met mijn wekelijkse afspraak met ‘de boys’ op dinsdag, een kleine tiental wedstrijden per jaar en af en toe een golfreisje naar het buitenland.

 

Restaurant Alexandra
Patrick Plovier
Van Bunnenplein 17
8300 Knokke-Heist

0479 95 65 82
patrick.plovier@skynet.beGo Back