iN²Power

Dat elektrische wagens binnenkort geen stekker meer nodig hebben, hebben we dat te danken Peter Besard en zijn team. Deze man leerde golfen in Hongarije maar moest daar wel iets voor over hebben.

Mijn eerste golfervaring dateert van twintig jaar geleden en speelde zich af in Hongarije. Daar woonde ik toen ik nog in de textielsector actief was. Het parcours was een van de eerste betere investeringen in het land en om te kunnen golfen moest ik elke keer ongeveer tweehonderd kilometer heen én terug. Gelukkig had ik een chauffeur! Mijn coach was een Jamaicaan en hij vond alles ‘great’, zelfs een aardeklomp van ettelijke kubieke decimeter die mee de lucht in vloog, werd door de brave man toegejuicht als een ‘great shot’. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk, hij deed me volharden.

Clubs gestolen in Budapest

Op een dag werd mijn wagen samen met mijn clubs gestolen in Budapest en ik was te koppig om nieuw gerief te kopen. Andere gestolen goederen waren immers belangrijker, bijgevolg heb ik mijn hobby on hold gezet. Een jaar of tien later maakte ik me dan lid in de golfclub van Damme. Frequent spelen lukt mij niet en met mijn handicap ben ik totaal niet bezig. Die staat op 36 en die speel ik goed. Ik hoef niet noodzakelijk te zakken, als ik me maar amuseer.

Auto opladen zonder stekker

Als ondernemer ben ik in dertig jaar veel meer geëvolueerd. Het jeugdige enthousiasme, de volharding en gedrevenheid maakten plaats voor realisme. Ik weet nu waar ik zelf niet de beste in ben en omring me met mensen wiens competenties de mijne aanvullen. Inverto, opgericht in 1986, kocht ik vijftien jaar geleden. Wij creëren technologieën die de wereld tot een betere plaats maken. iN2Power is hier drie jaar geleden uit ontstaan. Met dit bedrijf ontwikkelen en produceren we intelligente oplaadsystemen, zoals voor de Audi A8 waar we elektronica voor hebben gemaakt waarmee je de batterij van je wagen kunt opladen zonder stekker. Deze technologie bieden we nu aan voor AGV’s, medische toepassingen, professionele drones, binnenkort misschien zelfs voor elektrische golfcarts…iN2SOURCE wordt onze volgende spin-off. We werken aan een productlijn waarbij we zonder de minste stroomonderbreking tussen verschillende energiebronnen (zon, wind, stroomnet…) zullen kunnen schakelen.

Geen snobisme in Damme

Ik was de eerste die zich na de infovergadering lid maakte van het B2B-netwerk want ik voelde meteen veel sympathie voor het initiatief. Net zoals ik veel sympathie heb voor de club. Snobisme zie ik hier niet. Het netwerk biedt mij de kans mijn zakelijke relaties eens in een andere context te kunnen ontmoeten. Recent heb ik hier nog een distributiecontract afgesloten met een Koreaanse partner na een golfpartijtje. Als ik zelf klant kan worden van iemand uit het netwerk, dan doe ik dat ook. Wij zijn in gesprek met Bernard Pauwels en kopen zeer lekkere chocolade van Christaan Contant. Zo zie je maar tot wat de combinatie golfen en zakendoen kan leiden.

iN²Power
Peter Besard
Jacques Parijslaan 8
9940 Evergem
+32 496 21 82 47
peter@besard.comGo Back