UPDATE BEHALEN GOLFVAARDIGHEIDSBEWIJS EN TOELATING WEDSTRIJDEN MAIN COURSE

BEHALEN VAN GVB EN TOELATING WEDSTRIJDEN MAIN COURSE

STAP 1: Na een aantal lessen geeft de pro de toelating aan de beginnende speler om op de Compact Course te spelen. Enkel de pro’s die hier zijn tewerkgesteld kunnen deze toelating verlenen. De speler krijgt baanpermissie en een interne handicap van 48.

STAP 2: de speler legt het theoretische en etiquette examen af en behaalt minimum 24 punten op 30, maar moet wel 10/10 scoren voor de etiquette. De speler krijgt een interne handicap van 47.  Enkel leden kunnen deelnemen aan dit examen, dus geen package leden.  Voorbereiden hiervoor kan via www.golfbelgium.be –handicapping & rules-rulesquiz.  Het theoretisch examen is een open-boek examen, het gratis regelboekje kunt u bekomen in het secretariaat.  Dit is het enige boekje dat u mag gebruiken bij het examen.

STAP 3: De eerste opdracht is het behalen van 4 compactkaarten, binnen één jaar na het slagen voor het theoretische examen.

VOORWAARDEN OM DEZE KAARTEN TE BEHALEN:

  • Heren 27 punten Stb
  • Dames 25 punten Stb
  • Juniors tem 21 jaar, 23 punten Stb
  • Juniors onder de 12 jaar, 21 punten Stb

Een ronde moet gepeeld zijn in maximum 1 uur en 10 minuten.  De kaart, voorzien van het startuur en stempel, wordt afgehaald in het secretariaat.  Het eind uur moet eveneens op de kaart vermeld worden, opnieuw voorzien van een handtekening in het secretariaat.

HOE KUNNEN DE 4 KAARTEN BEHAALD WORDEN ?

  1. In alle gevallen moeten 2 van de 4 kaarten worden gepeeld met een lid van het sportcomité of een pro, hier tewerkgesteld.
  2. De 2 andere kaarten kunnen gespeeld worden met een speler die handicap 22 of lager heeft.
  3. Uitzonderlijk kunnen deze laatste 2 kaarten (of 1 ervan) worden behaald tijdens een starterswedstrijd. Deze wedstrijden gaan steeds door de laatste zaterdag van de maand en sporadisch de woensdagavond, waarbij elke flight wordt begeleid door een marker
  4. Rol van de peter of de meter: 1 van uw 4 kaarten moet worden getekend door peter of meter. Een kaart uit een starterswedstrijd kan worden getekend door peter of meter als ze tijdens die wedstrijd als marker zijn opgetreden.  Vraag hen tijdig om u te begeleiden. De kaarten die behaald zijn met een speler met handicap 22 of beter, kunnen desnoods worden meegetekend door meter of peter.  Dit kan uiteraard alleen als ze samen met de marker en de speler de baan zijn opgegaan.

Als speler bent u zelf verantwoordelijk voor het behoud van uw 4 kaarten, deze worden niet afgegeven aan de pro of het secretariaat.

EXTRA:

Vanaf 1 januari 2020 vragen we ook aan alle Rabbits om een wedstrijd mee te lopen (9 holes of 18 holes) met een speler met een handicap lager dan 36. Dit dient te gebeuren voor STAP 4. 

STAP 4: De speler maakt nu afspraak met de clubmanager.  Hij brengt zijn 4 kaarten mee. Na een korte wandeling en een klein gesprek op het parcours, beslist de manager of de speler voldoende is geëvolueerd om op het groot parcours te spelen.  Indien dit zo is krijgt de speler een interne handicap van 46.

STAP  5: Vanaf nu heeft de speler de toelating om op het groot parcours te spelen, al of niet alleen, en dit volgens de reglementen van de club betreffende de soorten lidmaatschap (als bronslid, betaalt de speler voor het spelen de greenfee), starttijd (dient altijd te worden gereserveerd, de speler haalt een scorekaart met de starttijd op in het secretariaat), beschikbaarheid  , enz..  Indien de speler in clubwedstrijden wenst te spelen, moet hij eerst aan de 9-holes wedstrijden deelnemen om de 2 kaarten te behalen.
Tijdens deze wedstrijden dien je de volgende score te behalen:

  • 2 keer minstens 17 punten (na de tweede keer wordt jouw handicap op 45 geplaatst)

of

  • 1 keer minstens 19 punten (je handicap wordt onmiddellijk aangepast)

STAP 6: De speler brengt 2 kaarten binnen met minimum 17 punten stableford of 1 kaart met minimum 19 punten.  Eens de speler zijn 2 holes   kaarten heeft behaald, deelt hij dit mee aan het secretariaat, waarna hij de toelating krijgt om deel te nemen aan de 18 holes wedstrijden. De speler krijgt handicap 45 of lager, GVB. Vanaf nu mag de speler niet meer deelnemen aan de 9 holes wedstrijden, met uitzondering van de rabbits wedstrijden  op de p9, en de OYA en YA wedstrijden, mits de speler in die leeftijdscategorie valt.

Neem contact op