REGLEMENT TEXAS SCRAMBLE RABBITS

Texas scramble Wedstrijd voor Rabbits 08/12/2018- Reglement

Alle Rabbits kunnen aan de wedstrijd deelnemen (vanaf hc 37 en hoger). Er wordt gespeeld in ploegen van 2. de deelnemers kunnen zowel individueel inschrijven als in ploeg van 2. De deelnemers die individueel inschrijven zullen dan een medespeler toegewezen worden.

De wedstrijd zal stipt aanvang nemen om 12u45.  De fee bedraagt 6€.  Het is een shotgun in flights van 4 spelers en er worden 9 holes gespeeld.

Er zijn maximaal 44 deelnemers toegelaten.

de vier eerst geklasseerde ploegen van 2 spelers worden een prijs toegewezen gesponsord door JP Kerckaert assuranties.

ieder ploeg zal een marker toegewezen worden.  Tijdens de wedstrijd zijn er enkele verassingen voorzien.

Wat is een Texas Scramble ?

Ploeg van twee spelers. Elke speler speelt een eerste bal. De team-captain kiest dan de beste bal naar zijn mening. (Een tee wordt geplaatst op deze plaats) Vanaf deze plaats (maximaal 15cm van de tee, nooit dichter bij de hole en een halve cirkel achter de tee) speelt elke speler met zijn bal een tweede slag.  Indien de bal niet in het laag gemaaid gras ligt, wordt de bal niet geplaatst maar gedropt (niet dichter bij de hole)  Daarna kiest men opnieuw de beste bal, van daar spelen alle spelers opnieuw een slag, enz…. tot de hole is uitgespeeld.  het is wel verstaan dat bij de opslag de bal van ieder speler minstens vier maal  dient gekozen te worden.  Op de kaart dienen het aantal slagen vermeld en tevens een aanduiding van  welke speler de opslag werd gekozen.