Yolande Baekelandt, jullie nieuwe Ladies Captain 2019-2021

Yo: Dag Christine vertel eens, hoe heb jij de afgelopen 2 jaar ervaren als Ladies Captain?

Christine: Uiteraard voelde ik me bijzonder vereerd toen ik als Ladies Captain werd aangesteld.
In het begin was het wel even wennen om alles inzake organisatie te kunnen behappen en stroomlijnen. Het overvalt je wel een beetje.
Gelukkig kon ik voor sommige administratieve zaken steeds rekenen op de medewerking van de secretariaatdames.
Al bij al is dit essentiële onderdeel van het captainship best meegevallen.
Het was echter ook mijn bedoeling om naast het organisatorische werk enige ambiance te injecteren in de groep tijdens de periodes dat we samen waren zoals o.m. bij prijsuitreikingen.
Het is ook altijd mijn overtuiging geweest dat een losse en gezellige sfeer de mensen dichter bij elkaar kan brengen.
Samenhorigheid vind ik heel belangrijk. Vandaar mijn inzet ook op dit vlak.
Hier hebben we bovendien geluk met de uitbaters van het clubhuis.
Bert, Bianca en hun vriendelijke ploeg zorgen inderdaad steeds voor een optimale omkadering.
Voor mij was het captainship m.a.w. een positieve ervaring waarop ik met tevredenheid zal terugblikken.

Christine: Hallo Yo, een aantal jaar geleden ben je met golf begonnen hier in Damme. Hoe was je “starter”’s ervaring?

Yo: Inderdaad, begin september 2014 zijn Matthias en ik lid geworden. Wat ik zeer goed vond, was de opbouw naar het echte spel. Eerst je 4 kaarten spelen op de compact. Dan de 2 kaarten op de 9 holes. Ook van het gesprek met Chris Morton leerde ik bij. Dankzij de goede lessen van de Pro konden we dan starten. Wat ik iedereen aanraad is doe mee aan al de wedstrijden. Ik heb daar zoveel bijgeleerd. Vele dames hebben mij gesteund met raad en daad.
En je leert zo ook de ladies kennen. Vooral met een gezellige babbel op de “19th hole”. We zijn in Damme echt goed omringd op alle gebied. Het prachtige parcours, goede infrastructuur, een fijn clubhuis en een zeer goede werking van het secretariaat. Ik herinner me dat Chris Morton vertelde op een prize-giving dat in Damme 44% van de leden dames zijn. Dat is echt veel. In de UK is het gemiddeld 17%… Ik denk dat dit komt omdat Damme golf een fijne club is waar iedereen zich goed voelt. De Ladies zijn daarbij ook een hele toffe groep. En dat is de beste mond-aan-mond-reclame.
De volgende 2 jaar hoop ik daar mijn steentje aan bij te dragen als jullie Ladies Captain. Ik zal mijn best doen om jullie veel golfplezier te geven tijdens de wedstrijden en ontmoetingen. Alvast dank aan vele van onze dames die dit jaar verschillende wedstrijden zullen sponsoren.

Yo: Christine, vind je ook niet dat de afgelopen 3 jaar veel veranderd is op het parcours ?

Christine: Inderdaad, we mogen vaststellen dat het parcours regelmatig wordt bijgewerkt vooral de laatste drie jaar. Telkens aanpassingen die het geheel vooral verfraaien als natuurgebied zonder de moeilijkheidsgraad voor de golfers noemenswaardig te wijzigen.
Hoed af voor de greenkeepers die van ons parcours een waar golfers-biotoop weten te maken.

Yo, ik wens je alvast heel veel succes toe!

Beste Christine bedankt voor al je inzet.
Je was een super Ladies Captain!
We hebben veel leute gehad “on and off the course”. Vooral tijdens de recepties was er altijd ambiance. Telkens weer wist je de dames te motiveren. Ik kijk ernaar uit om je fakkel over te nemen.

Sportieve groeten,
Christine en Yo

Neem contact op