Knokse Advocaten Associatie


Wat was voor jou de hoofdreden om toe te treden tot het B2B-Netwerk?

Nieuwe mensen ontmoeten die ik in onze club nog niet mocht tegen het lijf lopen en hopelijk ook gebeten zijn – waar ik quasi zeker van ben – door het golfvirus.

 Is golf voor jou een meerwaarde bij het zaken doen?

Niet direct. Wel is het een onvermijdelijk gespreksonderwerp wanneer je verneemt dat je cliënt ook golft, wat reeds aanleiding heeft gegeven tot wederzijdse invitatie.

Wat zou je graag nog willen bereiken, als ondernemer en als golfer?

Ik hoop nog te golfen op enkele unieke golfcourses.

Zowel als golfer als in mijn beroep nog veel plezier te beleven.

Mijn job verder kunnen uitoefenen in vrijheid en volstrekte onafhankelijkheid met enkele zaken die een einde kunnen maken aan bepaalde wantoestanden in onze maatschappij. Een drijfveer is de verbijsterende vaststelling welke passiviteit er bestaat bij de invoering van bepaalde maatregelen die zondermeer worden aanvaard.

Kan je tot slot nog wat meer vertellen over Knokse Advocaten Associatie, voor zover dat nodig is natuurlijk?

In 2005 werd ons kantoor, de Knokse Advocatenassociatie, opgericht, samen met mijn collega’s Piet De Groote, Peter Snauwaert en Kristof Van Den Heuvel.
Bedoeling was onze ervaring en deskundigheid te verenigen met als doel de best mogelijke service als advocaat te kunnen verlenen op meerdere vakgebieden.

Ik zelf leg mij toe op:

  1. vastgoed- en immorecht : koop/verkoop onroerend goed – promotie- en samenwerkingsovereenkomsten – appartementsrecht – bijstand vastgoed-makelaars – burenhinder en stranduitbatingen;
  2. verkeersrecht en schadegevallen, zowel op straf- als op burgerlijk gebied;
  3. en af en toe een strafzaak waarbij ik put uit mijn ervaring destijds als stagiair bij strafpleiter Piet Van Eeckhaut te Gent.

Een welkome afwisseling zijn de zaken die ik kwalificeer als de “speciale gevallen”. Dit zijn allesbehalve routinezaken, zeg maar zaken die je once in al lifetime tegenkomt. Dergelijke zaken vergen veel tijd en energie, doch de voldoening is onevenaarbaar zeker als je finaal het recht aan je kant krijgt.

Knokse Advocaten Associatie
Jan De Groote
Dorpsstraat 140
8300 Knokke-Heist

+32 50 60 61 65
jan@knokadvas.beGo Back