2021.07.20 Fête des Belges

Beste Old Young Adults,

Ons land werd getroffen door een nooit geziene overstromingsramp. Het zijn hallucinante beelden die op ons netvlies staan : rivieren die uit hun oevers treden, steden die onder water staan, mensen die vluchten op daken voor het kolkende water, huizen en wagens die niet bestand zijn tegen de kracht van het water,… kortom enorm veel menselijk leed.

Of we nu rechtsreeks getroffen zijn of niet, de beelden van de voorbije dagen in het journaal zullen niemand onberoerd gelaten hebben. Dinsdag 20 juli wordt daarom uitgeroepen tot een dag van nationale rouw. Het zal een moment zijn om stil te staan bij het grote menselijke leed. Maar het zal ook een moment zijn om blijk te geven aan solidariteit, nabijheid en verbondenheid.

Aan de vooravond van onze nationale feestdag, voor zover je dit jaar nog over een feestdag kan spreken, staat er opnieuw een echte ‘battle’ tussen de Old Young Adults en het jonge geweld van de Young Adults op ons programma.

In overleg hebben we beslist om de wedstrijd van dinsdag 20 juli toch te laten doorgaan, maar met respect en de nodige ingetogenheid voor alle mensen die getroffen werden door deze natuurramp.

Met de Old Young Adults zullen we onze financiële solidariteit tonen door de wedstrijd fee te storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis Vlaanderen, dat dan kan worden gebruikt om concrete hulp te bieden aan de getroffenen van de ramp.

We spelen de ‘shotgun’ wedstrijd om 18u.30 op de Presidents Nine. Ik denk dat iedereen het met mij eens zal zijn dat het parcours zich deze periode van zijn allermooiste kant laat zien. ‘The Pleasure of Golf & Nature’ zal dus zeker en vast aanwezig zijn.

De wedstrijd sponsors van deze ‘battle’ zijn niemand minder dan Greet en Christophe van ons ‘Clubhouse’! Moet ik jullie eigenlijk Greet en Christophe nog voorstellen? Met hun volledig team staan Greet en Christophe dagelijks klaar om ons op de allerbeste manier te ontvangen in het clubhuis met een heerlijk drankje of een lekker etentje.

Ik kan jullie nu al verklappen dat Greet én Christophe voor een mooie prijzentafel hebben gezorgd! We zullen spelen in drie verschillende categorieën en ook de ‘nearest to the pin’ en ‘leary’ zullen opnieuw van de partij zijn. Zoals altijd blijft de slagzin : ‘Meespelen is veel belangrijker dan winnen!

In navolging van ‘Fête des Belges à Saint-Tropez’ , willen wij er ook in Damme na de wedstrijd een  feestje van maken met ambiance en leuke dance tunes op de achtergrond! We hebben daarom gekozen voor een uitgebreide feestformule inclusief open bar! De deelname prijs voor Fête des Belges te Damme : 45 EUR per persoon all inclusive + 3 EUR wedstrijd fee (cash).

 

 

De reserve lijst bij de Old Young Adults werd reeds aangeboord, maar wil je nog iemand warm maken om deel te nemen aan deze wedstrijd of misschien enkel voor het feestje nadien, laat het mijn dan weten.

Met sportieve groeten,

Stijn Goetry

Old Young Adults Captain

oya@dammegolf.be
+32 475 30 62 17

#Golf #Friendship #Pleasure #Respect #Nature

P.S. Al nieuwsgierig naar 10 tot 12 september? We zitten in de laatste rechte lijn met de organisatie en planning van onze Old Young Adults golftrip! Er snel bij zijn zal zeker en vast de boodschap worden. To be continued…

Neem contact op