2022.01.04 Inge Laureyns | Samuel Maenhoudt | Dieter Slock

Beste Old Young Adults,

Op vrijdag 1 april 2022 – en neen, dit is zeker en vast géén flauwe één april grap – staat al onze volgende Old Young Adults wedstrijd gepland. De allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen die doorgaat op onze uitdagende President’s Nine! Uiteraard zijn ook nu onze startende golfers op de Compact Course meer dan welkom!

We geven het startschot van deze ‘shotgun‘ wedstrijd (= alle deelnemers starten gelijktijdig op verschillende tees) om 17u.30

Inschrijven voor deze Old Young Adults wedstrijd kan vanaf maandag 21 maart 2022 om 20u.00 in i-golf. Wil je er dus zeker en vast bij zijn, schakel dan het alarm van je smartphone in en schrijf je in!

Deze keer hebben we niet één enkele wedstrijdsponsor, maar kan ik niet minder dan drie Old Young Adults in de kijker plaatsen! En wat voor drie! Inge, Samuel én Dieter zijn Old Young Adults leden van het allereerste uur! Ze zijn er dan ook altijd met veel enthousiasme en plezier bij wanneer er golfwedstrijden of andere activiteiten doorgaan! Ook de bar van Damme Golf & Country Club zijn voor deze drie een vertrouwde ‘habitat’!      

Inge is met ‘The Quest for Apricots’ actief als no-nonsense en open-minded sales en marketing manager. Zij is dan ook een echte groei inspirator voor bedrijven als Milcobel, Balta, Friesland Campina, Alpro,… Wist je trouwens dat Inge de sponsor is van hole 5 op de ‘Championship Course’? Sta je daar even te wachten aan de afslag, kijk dan zeker eens naar haar informatiebordje!

Dieter heeft twee gouden handen! Heb je spierpijn van het golfen of gewoon nood om even te ontstressen? Met zijn volledig nieuwe praktijkruimte in Sijsele, op slecht enkele kilometers van de golf, is Dieter gespecialiseerd in sport- en relaxatiemassages! Ga zeker eens bij hem langs! Hij neemt je letterlijk onder handen en je komt er als een ander mens buiten! Ik spreek uit ervaring!

Misschien heb je er al eens over nagedacht om te investeren in kunst, maar je weet niet goed bij wie je hiervoor terecht kan? Dan moeten jullie zeker en vast Samuel even aanspreken! Samuel is gespecialiseerd in hedendaagse kunstfotografie en organiseert zelfs ‘vernissages’ tot in het verre en zonnige Kaapstad!

Dat Samuel zijn hart aan Zuid-Afrika heeft verloren blijkt ook uit het feit dat hij al enkele jaren mede-eigenaar is van de Guesthouse ‘Mooibaai’ in Hout Bay nabij Kaapstad. Tijdens de wintermaanden vind je Samuel dan ook niet op Damme Golf & Country Club. Staat een bezoekje aan de Tafelberg nog op je ‘bucket list‘ of wil je gaan golfen in Zuid-Afrika dan zorgt Samuel er voor dat je op de mooiste golfcourses kan spelen en laat hij jullie overnachten in zijn prachtige Guesthouse ‘Mooibaai’.

 

Zo zijn we samen op het idee gekomen om te gaan voor de Zuid-Afrikaanse golfformule!

We spelen allemaal individueel ‘Single Stableford‘ met verrekening van het aantal ‘Strokes’ en dit volgens je huidige handicap.

Iedere deelnemer aan deze wedstrijd zal worden ingedeeld in een ‘flight‘ van 4 medespelers en de scores van de twee beste spelers binnen de ‘flight‘ na ieder hole worden opgeteld. Enkel bij een PAR 3 telt de score van de beste speler in de flight (voor de deelnemers aan de ‘Compact Course’ nemen we telkens de twee beste scores in de flight per hole en tellen we die op).

De scores van de flight worden opgeteld en de flight met de hoogste score over 9 holes heeft de wedstrijd gewonnen. Je wint dus per flight en niet individueel per golfspeler.

 

Oh ja, voor zij die toch meer vrees hebben voor een stijgende W(orld) H(andicap) S(ystem) dan het plezier van de golfsport op zich, deze Zuid-Afrikaanse Old Young Adults wedstrijdformule is géén qualifying wedstrijd! Maak je over een stijgende WHS handicap dus geen zorgen!

Het motto blijft dat meespelen met de golfvrienden van de Old Young Adults veel belangrijker is dan enkel en alleen de overwinning voor ogen te hebben. Iedereen is dan ook welkom, van de meer ervaren golfer tot de startende Old Young Adult! Dus alleen maar ontspanning en golfplezier! Voor stress en spanning is er bij ons dan ook geen plaats!

Na onze wedstrijd voorziet het catering team van Greet en Christophe nog iets lekkers, zodat we het weekend goed kunnen starten.

Hopelijk hebben we voor onze wedstrijd van Inge, Samuel en Dieter een ‘full house’! Ik kijk er met veel plezier naar uit om jullie allemaal opnieuw te zien.

Met sportieve groeten,

 

Stijn Goetry

Old Young Adults Captain

oya@dammegolf.be

+32 475 30 62 17

#Golf #Friendship #Pleasure #Respect #Nature

Neem contact op