Interclubs 2023: Hoe was het?

De interclubs zijn nu een paar weken achter de rug. Hieronder een kort verslag van hoe Damme Golf & Country Club gepresteerd heeft.

Dames 2

Het Dames2 team, van jong naar oud(er), zot van golf, gezegend met een winnaarsingesteldheid, had er zin in!

Verder rijden was bijna niet mogelijk maar het lot trof ons en we moesten in Golf Mergelhof, het drielandenpunt spelen. De oefenronde was daarenboven een ware beproeving, we speelden in de regen op een meer dan modderig terrein, gevaarlijk en eigenlijk niet verantwoord. Niettegenstaande deze belevenis zat de teamspirit goed en waren we er volledig klaar voor.

Doch helaas , net na de oefenronde en tijdens het eerste speelweekend op Mergelhof bleven de tegenslagen niet uit.. Eén toch wel ernstig ongeval, twee kleinere ongelukjes en zware rugklachten waren deel van ons verhaal. Onze ploegdokter Sara behandelde niettemin iedereen met dezelfde rust en deskundigheid en hield haar EHBOkoffertje (en Inotyol) dicht bij de hand.

Onze eerste speelweekend (15-16/04/23) speelden we op een terrein dat beter bespeelbaar was maar eigenlijk nog altijd niet geschikt was voor een interclubontmoeting, maar het waren gelukkig dezelfde condities voor iedereen!

Sara bezorgde ons de eerste zaterdag ons enige overwinningspunt niettegenstaande alle andere teamleden heroïsche gevechten leverden en sommigen heel erg nipt verloren. Totale stand: 4/1 verloren tegen Enghien, een sympathieke ploeg waar we in september een ontmoeting mee organiseren om onze revanche te kunnen nemen.

Zaterdagavond sliepen enkelen in het golfhotel, meer een pensionaat eigenlijk, en anderen in de chateau in de buurt, we dineerden in een heerlijke Italiaan in de buurt en lachten meer dan goed voor ons was!

Op zondag scheen de zon,  kwam ons team fris en monter aan de start en was iedereen blij om terug te mogen strijden voor Damme Golf! We speelden tegen Spiegelven met een licht gewijzigde samenstelling en konden deze keer, opnieuw na prachtige spannende wedstrijden, 2 overwinningen boeken. Sara won opnieuw haar wedstrijd evenals Sandrien. Deze keer verloren we in totaal met 2/3.

Onze laatste speeldag op 22/04/23 zouden en moesten we winnen. Speelsters en caddies vertrokken aan de start met een duidelijk doel voor ogen! Proficiat aan Sara (3/3 gewonnen), Jojo en Lore die de dames van Winge Golf inblikten. We wonnen met 3/2! We sloten af in het Gentse (het was te laat om nog op een normaal uur in Damme toe te komen), vierden Jojo haar verjaardag en lachten mogelijks nog meer dan op de vorige diner!

Volgend jaar willen we alleen maar winnen, daarom lanceer ik hierbij een warme oproep voor bijkomende gemotiveerde interclub-golfsters om ons team te versterken. Dit jaar hadden niet alle speelsters een caddy wat toch een serieuze handicap is ten opzichte van de andere ploegen.

Bedankt Ann Claeys, Christel Gryp, Sandrien Timmerman, Sara Mermuys, Ann Creytens, Jojo Hermans, Lore Aerts, Laure Degroote en Inge Laureyns voor jullie inzet, snoep, rode kousen, prachtige strokesavers, medische hulp, tranen, lachsalvo’s en de prachtige cadeau!

Helga Vanpoucke

Dames 3

Dames 3, onder leiding van Caroline Dumortier trokken naar het een beetje vreemde terrein van Anderlecht, ongeacht wat de omstandigheden ook zijn, het is voor de tegenstander hetzelfde. De eerste dag werd er met 3-2 gewonnen van Hasselt, het is altijd goed om te winnen op de 1ste dag, dan is de druk er wat vanaf, winst van Marie-Alix en Barbara Contant, de zondag helaas verloren met 1-4 van Ternesse, en de derde dag ook helaas verloren met 2-3 van GS Gent.  Met winst van Marie-Alix en Sook Chin Lim Gyoung. Het team bestaat uit de volgende kanjers, Cathy Braem, Katja Brouwers, Carine Aters, Véronique Defreyne, Danielle Gardin, Barbara Roelens, Marie-Alix Goetry, Sook Chin Lim Gyoung, Mireille Misseghers, Greta Van Deursen, Ann Vermeersch en Caroline Dumortier. Nog een bijzondere vermelding voor Marie-Alix Goetry, zij heeft alle drie haar wedstrijden gewonnen, echt super.

Heren 1

Na een mooie 2 op 2 (Louvain La Neuve & Mont Garni moesten er duidelijk aan geloven) moest Heren I het onderspit delven tegen een te sterke tegenstander, nl. Sart-Tilman. We werden op onze waarde geklopt en konden enkel met grote ogen kijken naar de tegenstanders. Daardoor mogen de Luikenaars promoveren en blijft Damme in de tweede klasse van het Belgische golf.

Als we volgend jaar ietwat geluk zouden hebben met de indeling van de poule, dan zou een promotie naar Div 1 (zeg maar de hoogste klasse) misschien wel eens lukken. Het zou nogal wat zijn.

Een speciale vermelding voor Bernard Lems. Hij moest/mocht niet alleen met Kasper spelen maar toonde dat klasse niet te koop is. Wat een speler. Wat een man!

Van links naar rechts: Bernard – Bjorn – Cedric – Kasper – Stan – Thomas – Alexander (Yannick helaas niet op de foto).

Heren 2

Team H2 met captain Stefano Callant is vorig jaar na 3 keer te verliezen gedegradeerd naar Divisie 4. Dit jaar zaten we maar met 3 ploegen in die divisie 4 en moesten dus maar 2 keer spelen. Allebei de wedstrijden met glans gewonnen in Bercuit. We kennen de baan daar al redelijk goed inmiddels.

We gaan nu weer terug naar divisie 3 en zijn vast van plan daar te blijven. Wegens ziekte van onze captain Stefano hadden we maar 6 spelers, is juist genoeg en het resultaat mag er zijn, maar we zouden toch graag op pad gaan met 12 golfers, allemaal eens spelen en allemaal eens caddyen, dat zou optimaal zijn om met een goed team de interclubs te spelen. Onze vaste caddy Freddy Lekeu kon dit jaar niet mee vanwege het zware terrein in Bercuit dat is namelijk nogal heuvelachtig, wat het volgend jaar gaat worden weten we nog niet, maar in elk geval bedankt Freddy voor je jarenlange inzet bij Heren 2.

Dus spelers tussen hcp 4,5 en 8,4 sluit je bij ons aan, en je kunt je verwachten aan een superleuk en sportief golfweekend bij de interclubs van volgend jaar.

Van links naar rechts: Philippe – Louis – Vincent – Wim – Gauthier – Casper (of Quinten, who knows)

Heren 3

Heren 3, Is eventjes zonder captain geweest vanwege het tragische overlijden van Didier Van Sevenant, maar heeft nu weer een captain die vol goede moed erin gevlogen is, en dat blijkt wel uit de resultaten, Luc Geldof heeft het helemaal op de rails gekregen, de eerste dag met 3-2 gewonnen van Spiegelven, de tweede dag ging wat moeizamer getuige het 1-4 verlies tegen Rougemont. Dan de derde dag voor de sterren van H3, nl Christiaan Contant, Jan Heylen, Luc Geldof, Marc Monbaliu, Philip Marechal, Samuel Maenhoudt, Laurent Mestdagh, Michel Preudhomme en Gauthier Wauters, de verwachtingen waren hoog maar het is helaas niet gelukt, getuige het 1-4 verlies tegen Koksijde. Super team, heb je een hcp tussen 8,5 en 12,4 schrijf je in bij deze helden.

Heren 4

Onze resultaten waren de voorbije jaren niet altijd even geweldig en daarom ging ik toch op zoek naar voldoende sterke spelers tussen de 12 en 14 die hun handicap waard zijn. Eén speler nl. Gustje Verheecke, met een weliswaar iets hogere handicap, werd ook geselecteerd vanwege zijn perfecte staat van dienst 🙂 Er waren 16 spelers die reageerden op mijn oproep via mail. Dat waren er net iets te veel, er kunnen er immers telkens maar 5 spelen. Daarom selecteerde ik 9 spelers voor de 3 wedstrijden die doorgingen op de Brabantse Golf in Melsbroek. Dit met de belofte dat iedereen minstens 1 partij zou kunnen spelen. De andere kandidaten bleven paraat in geval van blessureleed. Dank aan iedereen die kandidaat was!

Van links naar rechts: Christian – Gust – Samuel – Henk – Yves – Peter – Filip – Nicolas (Joeri & Maurits moesten samen de foto nemen en staan er dus niet op.)

Neem contact op