Old Young Adults Matchplay Competition 2021 – Fully Booked

Beste Old Young Adults,

Met veel enthousiasme nodig ik jullie allemaal uit om deel te nemen aan de ‘Matchplay Competition 2021’ van de Old Young Adults van Damme Golf!

Matchplay is een totaal ander spelletje dan strokeplay! Met de juiste strategie én mentaliteit kan iedereen winnen! Een kunst apart maar als je het mij vraagt een heel leuke vorm van golf! Denken we maar aan de spannende matchplay wedstrijden tijdens de Ryder Cup (dus USA tegen Europe).

Wat is matchplay?

Bij matchplay is elke gespeelde hole een wedstrijd (= match) op zich.  De golfer die op een individuele hole het minst aantal slagen (inclusief strafslagen) heeft gespeeld, heeft de hole gewonnen. Voor elke gewonnen hole krijgt de golfer 1 punt. De golfer die aan het einde van de golf ronde de meeste holes heeft gewonnen is winnaar!

In tegenstelling tot strokeplay hoeven bij matchplay niet alle holes uitgespeeld te worden om als winnaar van de golfbaan te zijn. Als er 18 holes worden gespeeld en een golfer heeft de eerste 10 holes al gewonnen, dan is hij de winnaar. De tegenstander kan in deze situatie namelijk nooit meer winnen. Het zou maximaal 10 – 8 kunnen worden.

Nog enkele matchplay termen…

Bij matchplay worden vaak de termen “one up” , “one down” en “all square” gebruikt. Als je 1 hole meer hebt gewonnen dan de tegenstander dan sta je “one up” en de tegenstander, hoe kan het ook anders staat “one down”.  Bij “all square” staat het gelijk.

Matchplay kan je zeker ontdekken door ook deel te nemen aan onze competitie! We strijden het volledige jaar om de kampioen van 2021 te kennen!

De matchplay competitie bij de Old Young Adults wordt gespeeld met een 3/4 handicapverrekening én zonder beperkingen van het aantal strokes! Bijvoorbeeld : playing handicap 17 tegen playing handicap 24 is een verschil van 7. 7 x 3/4 = 5,25 strokes = 5 strokes.

Laat je dus niet afschrikken en durf deel te nemen aan onze eigen matchplay competitie! Het is een unieke golfervaring! De deelname aan de competitie kost slechts 6,00 euro (éénmalig).

Inschrijven aan de matchplay competitie van de Old Young Adults kan eenvoudig via i-golf (www.i-golf.be )  en dit tot eind april 2021!

Deelnemen aan onze competitie én een unieke golf ervaring beleven is wat mij betreft veel belangrijker dan winnen! We are matchplay!

Ik kijk er nu al naar uit wie ik op de deelnemerslijst zal terugvinden!

Met sportieve groeten,

Stijn Goetry

Old Young Adults Captain

#Golf #Friendsip #Pleasure #Respect #Nature

 

Neem contact op