OYA – Alain Vandamme

Zondagmorgen 8 januari 2017. Het is halftien s’morgens, miezerig weer wanneer ik op de golf arriveer. Je hebt zelfs de indruk dat het nog donker is. Haastig stap ik de auto uit en loop naar het clubhuis. De haard brandt en het is er gezellig warm.

“Goedemorgen, beste wensen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar 2017!” klinkt het opgewekt vanuit de comfortabele chesterfield.

“Hetzelfde voor jou Alain, en vooral ook veel succes met je nieuwe taak als OYA-verantwoordelijke!”

“Ja en jij ook als nieuwe head-captain. Koffietje ?”

“Neen, dank U Alain, dat is ooit eens heel erg misvallen… Doe maar een plat watertje, t’is toch nog te vroeg om te aperitieven.”

 

“En, gelukt met de nieuwe kalender ?” vraag ik nieuwsgierig.

“Yep” klinkt het vastberaden. “ Ik heb meer sponsors dan wedstrijden! Enkele nieuwe leden die vorig jaar voor de eerste keer hebben deelgenomen, willen dit jaar al een wedstrijd sponsoren.”

“Tof. Het moet zijn dat ze zich geamuseerd hebben, of omdat ze het een toffe groep vinden of misschien voor je mooie ogen.”

“hahaha, ja wie weet. Ik heb er ook terug enkele speciallekes tussen gestoken : weet je nog die Chinese greensome ? Dat was fun. En traditioneel eindigen we op de compact met de ‘1club en een putter formule’. Eigenlijk denk ik dat ik, en velen met mij, beter altijd zo zouden spelen, willen ze hun handicap zien zakken! Voorts hebben we nog het 18 holes clubkampioenschap en enkele confrontaties met de Young adults. Ik hoop maar dat de OYA wat getraind hebben deze winter zodat het niet opnieuw een walk-over wordt als we de degens kruisen, want vorig jaar was het gene vette.”

“Misschien was het wel mijn fout Alain en heb ik mijn troepen te weinig aangespoord. Met een nieuwe generaal aan kop, zullen ze misschien wat beter presteren. Alhoewel: Fun gaat boven prestaties bij de meesten en gelukkig maar!”

“En de reis Alain, waar gaan we dit jaar heen ?”

“Portugal. Villamoura, the oceanico golfclub, Topparcours waar de Portugal Open al enkele jaren gespeeld wordt, kortom een course op niveau van de OYA’s….”

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, Alain.”

“Neen serieus. Mooie courses, lekker eten en drinken en hopelijk mooi weer. Maar weet je wat het belangrijkste is: een toffe compagnie, het belangrijkste ingrediënt van het succes van de OYA’s.”

“Ja, groot gelijk Alain: zowel op als naast het parcours is het een leuke bende.”

Ondertussen is de rest van het sportcomité er ook bij komen zitten, want straks leggen we de laatste hand aan de wedstrijdkalender. Nieuwjaarswensen worden uitgewisseld en elke captain is trots over de kalender die hij of zij voor zijn groep in mekaar heeft gebokst.

Voor mij is dit het einde van het hoofdstuk Old Young Adults. Het is mooi geweest. Bedankt aan allen voor jullie vriendschap, glimlach, waardering, sponsoring,…

Met de functie als head-captain, start een nieuw hoofdstuk, maar mijn liefde voor de OYA blijft. Vrijdagavond blijft met stip aangeduid in de agenda en voor de reis ben ik al ingeschreven. Ik stel voor dat jullie hetzelfde doen en dat we er dit jaar opnieuw een lap opgeven!

Christiaan en Alain.

Neem contact op